Colindul elevilor din județul Sibiu la Catedrala mitropolitană

1419

Peste 800 de elevi și preșcolari de la școlile și liceele din județul Sibiu au colindat miercuri, 11 decembrie, la Catedrala mitropolitană din Sibiu, în prezența Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Alături de ierarh s-au aflat vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, slujitorii Catedralei mitropolitane, inspectorul școlar general al județului Sibiu, Alexandru Petru Dumbravă, inspectorul școlar general adjunct, George Bîrză, inspectorul de Religie, Gabriela Frățilă, inspectorul de învățământ al Arhiepiscopiei Sibiului, Sorin Joantă și alți oaspeți.

Primii colindători au fost preșcolarii de la Grădinița „Sfântul Dimitrie” a Arhiepiscopiei Sibiului care au încântat publicul prin interpretarea lor inocentă și atent pregătită împreună cu doamnele educatoare.

Rând pe rând au colindat grupuri de elevi de la școli din Sibiu, din localități ale județului și de la mai multe licee, sub coordonarea profesorilor de Religie, a profesorilor de muzică sau a altor dascăli. Elevii s-au întrecut în interpretarea colindelor tradiționale și au oferit momente de bucurie pentru părinții, profesorii și toți cei prezenți în Catedrala mitropolitană din Sibiu. Unele momente de colind au fost veritabile frânturi de artă muzicală, exemple de interpretare artistică, vocală și instrumentală, în spirit autentic românesc, dovedind încă o dată atât dragostea elevilor față de tradițiile românești și de costumul popular autentic, cât și truda profesorilor în a le insufla celor mici atașamentul față de valorile străbune.

Colindătorii au primit la finalul interpretării dulciuri, iconițe și calendare din partea ierarhului.

„A fost o manifestare minunată. Ascultând atâtea colinde și permițând atâtor elevi să-și exprime bucuria prin colinde am făcut un efort răsplătit din plin. Ne ducem acum acasă cu o bucurie, cu o împlinire în suflet și deja putem spune că sezonul colindelor a început. Urmează ca voi, de la o casă la alta, de la o familie la alta să duceți bucuria aceasta până în ziua Crăciunului și să o purtați în suflet în tot timpul sărbătorilor, și de ce nu, până la anul viitor când ne vom întâlni din nou aici, în Catedrală”, le-a spus Părintele Mitropolit.