Competiție sportivă pentru tinerii din șapte parohii ale Protopopiatului Mediaș

760

Protopopiatul Mediaș, împreună cu Parohia Copșa Mică I și cu Primăria orașului Copșa Mica, județul Sibiu, au organizat recent un eveniment sportiv dedicat elevilor creștini ortodocși din parohiile protopopiatului amintit. Activitatea s-a intitulat  “Cupa elevilor creștini ortodocși la fotbal-ediția 2016” și a avut loc la sala de sport din orașul sibian. La competiție s-au înscris echipele a șapte parohii din Protpopiatul Mediaș.

La eveniment au fost prezenți consilierul cultural al Arhiepiscopiei Sibiului, lect.dr. Emanuel Tăvala, protopopul de Mediaș, Ovidiu Ioan Gaban, precum și preotii parohi care au însoțit grupurile de copii. La final, locul I a revenit echipei de fotbal din Copșa Mica, locul II echipei din Buia, locul III echipei din Ațel, iar celelalte echipe din Păucea, Șeica-Mica, Bratei și Ernea au primit diplome de participare.  Copiii au fost răsplătiți cu diplome și cupe, iar la sfârșit au primit pizza și un pahar de suc.

Evenimentul s-a bucurat de un real succes, iar organizatorii își doresc să repete și în anii următori competiția, care se dorește a deveni o tradiție în Protopopiatul Mediaș.

Autor: Ștefan Mărculeț