Concert caritabil la Sibiu

419

Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de asistență socială, și Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu au organizat luni, 12 noiembrie, un concert caritabil de muzică patriotică și folclorică intitulat „Filantropia unește inimi”, un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri.

Concertul a avut loc în Sala Thalia din Sibiu unde au fost prezenți numeroși preoți și credincioși din comunitățile parohiale din oraș. De asemenea, au fost prezenți și reprezentanți ai Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, instituție care s-a alăturat eparhiei în această inițiativă de susținere a proiectelor de acordare gratuită a serviciilor medicale în mediul rural, în special cele din cadrul Campaniei „Sănătate pentru sate”.

Pe scenă au urcat corul Organizației Tinerilor din Sibiu, un alt partener de nădejde al Arhiepiscopiei Sibiului în diverse activități, corul de preoți al Protopopiatului Sibiu, dirijat de pr. Alexandru Szasz, corul de copii „Angelli” al Parohiei Sibiu-Valea Aurie 1, un cvartet format din tineri instrumentiști, precum și corul și fanfara Academiei Forțelor Terestre din Sibiu. Publicul a avut posibilitatea să asculte și câteva piese folclorice interpretate la mai multe instrumente de suflat tradiționale.

Concertul a fost încununat cu momente de poezie și cu o scenetă realizată de Organizația Tinerilor din Sibiu prin care s-a omagiat jertfa tinerilor soldați români pe fronturile primului război mondial. Suferințele lor și ale familiilor îndurerate pentru pierderea celor dragi au fost amintite prin lectura unor scrisori trimise și primite de pe front.

„Concertul nu a avut doar scopul caritabil pe care îl reiterăm de fiecare dată, ci este și încercarea noastră de a-i determina și pe alții să ne cunoască mai bine. Apoi este dedicat și Centenarului Marii Uniri și Zilei Veteranilor de Război și a celor din teatrele de operațiuni și de aceea au fost alături de noi corul și fanfara Academiei Forțelor Tereste din Sibiu, alături de alte persoane implicate în activitățile noastre filantropice. Dorim să-i facem și pe alții conștienți de faptul că atunci când slujim celui de aproape, celui aflat în nevoi, slujim de fapt lui Hristos. Mulțumim tuturor celor implicați în această activitate și Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu pentru binecuvântare. Încercăm în acest an să susținem în mod special activitățile socio-medicale, Campania «Sănătate pentru sate», suntem în curs de omologare a unei ambulanțe pe care mai apoi să o folosim în activitățile desfășurate în parteneriat cu Facultatea de Medicină, cu medici și asistenți medicali, în zonele defavorizate ”, ne-a spus consilierul social al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Adrian Roman.

Filantropie și grijă pentru semeni

Publicul sibian a avut posibilitatea să doneze pentru susținerea activităților socio-filantropice ale Arhiepiscopiei Sibiului și ale Asociației Filantropia Ortodoxă Sibiu, între care cele de furnizare a serviciilor medicale gratuite ocupă un loc aparte.

Campania „Sănătate pentru sate”, implementată în Arhiepiscopia Sibiului de Departamentul de asistență socială, a ajuns în acest an la a treia ediție în eparhie. Până în prezent au beneficiat de servicii medicale gratuite peste 1800 de persoane din mediul rural, acestea fiind furnizate cu ajutorul medicilor și cadrelor medicale voluntare implicate în campanie.