Concert coral la Catedrala mitropolitană din Sibiu

656

În Duminica Floriilor credincioșii din Sibiu au avut posibilitatea să participe la prima Denie din Săptămâna Pătimirilor, oficiată de soborul de preoți și diaconi slujitori la Catedrala mitropolitană din Sibiu, condus de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. După slujba Deniei, Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza, a susținut un concert de cântări specifice acestei perioade prepascale.

La finalul concertului, IPS Mitropolit Laurențiu i-a binecuvântat pe coriști și le-a mulțumit pentru dragostea lor față de muzica bisericească.

„Aceste creații ale cultului , aceste imnuri extraordinare în conținutul lor au fost preluate și puse pe note atât de profund și de duios încât luăm parte și noi la drama pe care Mântuitorul a suferit-o pentru noi, la Sfintele Sale Pătimiri. Să ne ajute Bunul Dumnezeu ca în această săptămână, mai mult rugându-ne și mai mult împlinind voia lui Dumnezeu decât voia noastră, să putem să fi, alături de El până la capătul acestui drum mântuitor împlinit pentru noi”, a spus ierarhul.

Între cântările interpretate de corala Catedralei mitropolitane din Sibiu amintim: „Miluiește-mă Dumnezeule”, „Și era la ora a șasea”, „Ospătând la cină pe ucenici” și „De trei ori tăgăduindu-se Petru” (fragmente din Oratoriul bizantin de Paști de Paul Constantinescu).