Concert de colinde al Corului „Timotei Popovici” al Catedralei mitropolitane din Sibiu

776

Tradiționalul concert de colinde al Coralei „Timotei Popovici” a Catedralei mitroplitane din Sibiu a avut loc în acest an în Sala „Thalia”. Evenimentul a avut loc duminică, 18 decembrie, și a încheiat manifestările din cadrul Proiectului „Corul «Timotei Popovici-110 ani de existență»”. Sala de concert a fost plină de iubitori ai muzicii corale bisericești, iar spectacolul oferit de corala dirijată de preotul Dan-Alexandru Streza a fost pe măsura așteptărilor publicului.

În prima parte a concertului corala a interpretat mai multe colinde românești, iar în a doua parte s-au interpretat fragmente din „Oratoriul bizantin de Crăciun” al lui P. Constantinescu. Soliști au fost pr. Dan Alexandru Streza, Marinela Marc, Simona Manea și pr. Nicolae-Cătălin Mirișan. Acompaniamentul la pian a fost asigurat de prof. dr. Meda Nemeti.

Ultima parte a serii de colinde a fost dedicată colindelor internaționale, cu soliști precum Rodica Hîndoreanu, Lucia Cocă, Costin Alaci, Cristina Rădulescu și alții.

Proiectul „Corul «Timotei Popovici-110 ani de existență»” a fost posibil prin parteneriatul cu Arhiepiscopia Sibiului, Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul local Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Filarmonica de Stat Sibiu, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” și mai mulți sponsori.