Concert de colinde la Avrig

783

La Avrig, seara zilei de 11 decembrie a însemnat pentru cei prezenti în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” o incursiune anticipată în atmosfera praznicului Nașterii Domnului. Credincioșii, în număr mare, au putut asculta o impresionantă varietate de colinde interpretate de grupurile de colindători prezente.

Programul de colinde a fost deschis de grupul de colindători constituit din elevii Liceului „Gheorghe Lazăr” din Avrig care au venit însoțiți de îndrumătorul lor, prof. Ioan Paraschiv, și de directorul instituției prof. Marius Novac. Protopopul Vasile Gafton le-a înmânat cadouri constând din calendare și dulciuri oferite din partea Protopopiatului Avrig, a Centrului Cultural Misionar „Gheorghe Lazăr” Avrig și a unor sponsori și binefăcători constanți ai celor două organisme care s-au ocupat de organizarea evenimentului.

A urmat Grupul „Sf. Ierarh Andrei Șaguna” din Sibiu, grup care a interpretat atât colinde pe versuri de Radu Gyr, precum și alte colinde cu specific bisericesc.

Încheierea programului a reprezentat o încununare a serii, printr-un veritabil regal de colinde interpretate de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei Mitropolitane din Sibiu condusă de pr. Dan Alexandru Streza.

La final, protopopul de Avrig, Vasile Gafton a transmis celor prezenți binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, și a mulțumit colindătorilor, care, au contribuit încă o dată la menținerea și consolidarea unei tradiții împământenite deja de câțiva ani buni la Avrig, tradiție în conformitate cu care, cu două duminici înainte de Crăciun, în „Catedrala” din Avrig se colindă, cu mic, cu mare, în așteptarea sărbătorii Nașterii Fiului lui Dumnezeu Întrupat, a Domnului nostru Iisus Hristos.