Concert de colinde la Catedrala mitropolitană din Sibiu

637

Sibienii au avut posibilitatea să participe joi, 20 decembrie, la un concert de colinde susținut la Catedrala mitropolitană din oraș. Au adus colindul sfânt în inima cetății transilvănene Corul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, corul familiilor de preoți din Brașov și corul studenților Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, toate dirijate de pr. lect. univ. dr. Sorin Dobre, precum și Corala „Șaguniana” a Protopopiatului Sibiu, condusă de pr. Alexandru Szasz.

La concert au fost prezenți Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, decanul Facultății de Teologie din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, prodecanul instituției, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel și slujitorii Catedralei mitropolitane.

Credincioșii veniți în număr mare au avut posibilitatea să asculte un repertoriu de colinde tradiționale, pricesne vechi din Ardeal, precum și cântece patriotice, seara fiind dedicată și Anului Centenar.

„Colindele, care sunt creații populare, dar de factură religioasă, au fost alături de imnele patriotice o chemare lăuntrică spre unitate, spre dragostea dintre frați. Această manifestare s-a realizat în Catedrala mitropolitană «Sfânta Treime» din Sibiu iar această ocrotire a Sfintei Treimi a arătat încă dinainte de 1918 unitatea celor trei Țări românești”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

La finalul concertului coriștii au fost binecuvântați de ierarhi și felicitați pentru efortul depus în pregătirea unui asemenea eveniment.