Concert de Florii la Catedrala mitropolitană din Sibiu

421

Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane din Sibiu, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza, a susținut un concert de cântări religioase specifice perioadei Postului Mare. Concertul a avut loc în Duminica Floriilor, după slujba Deniei oficiată în Catedrala mitropolitană din Sibiu de un sobor de preoți și diaconi.

Credincioșii prezenți la slujba Deniei și la concertul de Florii au avut posibilitatea să asculte cântări specifice acestei perioade dinainte marelui praznic al Sfintelor Paști: „Miluiește-mă, Dumnezeule!”, „La râul Babilonului”, „De Tine se bucură”.

Corul „Timotei Popovici” a fost înfiinţat în anul 1906, când a fost sfinţită Catedrala mitropolitană din Sibiu. La acea vreme era dirijat de marele compozitor Timotei Popovici. Corul a activat neîntrerupt până în prezent, dând răspunsurile liturgice în fiecare duminică, în sărbători, susţinând concerte, participând la concursuri şi festivaluri corale din ţară şi străinătate. De la înfiinţare şi până în prezent, Corul „Timotei Popovici” s-a bucurat de un renume deosebit datorită profesionalismului şi dăruirii dovedite de-a lungul timpului atât de către membri, cât mai ales de către toţi dirijorii săi. Corala poartă numele fondatorului ei, pr. prof. Timotei Popovici (1870-1950), personalitate marcantă a vieţii muzicale bisericeşti, care a condus corul până în anul 1940, dovedindu-se un mare dirijor şi compozitor, atât pe plan local cât şi pe plan naţional.