Concert educativ al Coralei „Timotei Popovici” din Sibiu

399

Grupuri de elevi de la mai multe școli din Sibiu au avut posibilitatea să participe duminică, 25 noiembrie, la un concert educativ susținut de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane din Sibiu, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza. Concertul a avut loc în Catedrala mitropolitană din Sibiu, iar alături de elevi au fost cadre didactice și părinți.

Concertul lecție a fost organizat pentru al doilea an consecutiv în cadrul celei de-a doua ediții a Proiectului „Lumină și armonie”, desfășurat cu sprijinul Consiliului local și al Primăriei Sibiu.

Elevii au avut posibilitatea să afle de la dirijorul corului mai multe despre cântarea corală, rolul dirijorului, tonalitate, tehnici de interpretare și alte lucruri legate de educația muzicală. Au fost interpretate cântece patriotice și cântece specifice acestei perioade.

Concertul educativ pentru elevii sibieni a fost intitulat „Corul și importanța lui în comunitate” și a avut ca obiectiv promovarea cântării corale în rândul tinerilor.

Proiectul „Lumină și armonie” din acest an a cuprins și alte activități pe lângă acest concert educativ: Festivalul Coral „Timotei Popovici” (ediția a doua), „Cântece de neam și țară”-Marșul tinerilor ortodocși (Sibiu, septembrie 2018) și Concertul vocal-simfonic „În memoria eroilor neamului”-„Requiem Parastas” de Marțian Negrea.