Concert la Sala „Thalia” din Sibiu

1522

Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane din Sibiu, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza,  a susținut un concert duminică, 8 octombrie, împreună cu orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu, dirijată de Matei Pop. Concertul a avut loc în Sala „Thalia” din oraș și a cuprins arii și coruri celebre din opere. Soliști au fost Dan Alexandru Streza, Zsuzsanna Antal, Simona Manea, Rodica Hândorean, Marinela Marc și Ciprian Dioșan.

Din repertoriu amintim: Uvertura la opera  „Nunta lui Figaro” (W.A. Mozart), „Dalla sua pace” din opera „Don Giovani” (W.A. Mozart), „Habanera” din opera „Carmen” (G. Bizet), „Stride la Vampa” din opera „Trubadurul” (G. Verdi), „Nessun dorma” din „Turandot” (G. Puccini), „Brindisi” din „Traviata” (G. Verdi).

Sala a fost plină de iubitori ai muzicii clasice care au apreciat prestația soliștilor, a corului și orchestrei din Sibiu.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Sibiului, cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, prin Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” și  a fost cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu, Primăria și Consiliul local Sibiu.