Concert „Requiem Parastas” la Sibiu

686

Corul „Timotei Popovici” al Catedralei mitropolitane din Sibiu, dirijat de lect. univ. dr. Dan-Alexandru Streza, împreună cu Orchestra și Corul Opera Vox, au susținut un concert vocal-simfonic în memoria eroilor neamului, punând în scenă opera „Requiem Parastas” de Marțian Negrea. Concertul a avut loc duminică, 4 noiembrie, în sala de festivități a Cercului Militar Sibiu și a fost organizat în parteneriat cu instituția gazdă.

Artiștii au adus în fața publicului sibian în anul aniversar al Centenarului Marii Uniri o lucrare muzicală românească de excepție, în care melodiile funerare ortodoxe din Ardeal sunt îmbrăcate măiestrit în armonii uimitoare pentru orchestră, cor și soliști. Conform organizatorilor, evenimentul și-a propus să fie un omagiu adus tuturor eroilor neamului românesc.

Concertul l-a avut ca dirijor pe Matei Pop, iar soliști au fost Zsuzsanna Kallo (sporană), Marinela Marc (mezzosporană),  pr. Dan-Alexandru Streza (tenor) și Ciprian Dioșan (bas). Concepția scenică a aparținut Ligiei Ghilea, iar Marinela Marc, Meda Nemeti și Adelina Sabău au organizat pregătirea muzicală. De asemenea, prezentarea concertului a fost făcută de preotul militar Florin Pavel.

Evenimentul a făcut parte din Proiectul cultural „Lumină și armonie”, ediția a II-a, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Local Sibiu.