Concertul Coralei „Armonia” a încheiat Zilele Șaguniene 2017

666

Zilele Șaguniene 2017 s-au încheiat cu un concert de excepție al Coralei „Armonia” din Constanța. Concertul de colinde a avut loc marți, 5 decembrie, în Catedrala mitropolitană din Sibiu, unde sute de oameni au venit să asculte cea mai apreciată corală bărbătească din România. La eveniment a fost prezent Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, care i-a binecuvântat pe coriști și le-a oferit oaspeților la final un act de cinstire pentru concertul minunat oferit sibienilor, dar și calendare și acatiste ale Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei. Alături de ierarh au fost prezenți decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, prodecanul instituției, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, consilierul cultural eparhial, pr. lect. univ. dr. Emanuel Tăvală și slujitori ai Catedralei mitropolitane.

„A fost un regal, o prezentare extraordinară care ne-a îmbogățit sufletul și ne-a pregătit pentru praznicul Sfântului Ierarh Nicolae mai mult ca oricând. Oricât am fi citit, oricât am fi meditat, oricât ne-am fi inspirat, melodiile atât de armonios interpretate ne-au răpit de aici de pe pământ. Nu știm ce elogii să aducem, dar aducem prețuirea noastră și dragostea credincioșilor noștri”, a spus ierarhul.

Repertoriul coralei din Constanța a fost vast, cuprinzând colinde tradiționale, cunoscute publicului larg, creații mai puțin cunoscut din repertoriul internațional, dar și momente instrumental-vocale oferite de mai mulți soliști ai coralei.

Participanții au avut posibilitatea la final să achiziționeze albume audio ale coralei.