Concurs de cunoştinţe religioase pentru copii în orașul Victoria

512

Parohia Victoria II, Protopopiatul Făgăraș 2, județul Brașov, a organizat recent  o nouă activitate cultural-educativă pentru copii. Proiectul a fost intitulat „Lăsaţi copiii să vină la Mine” și s-a desfășurat în biserica parohială, locaș de cult cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”.

Peste 20 de elevi din localitatea brașoveană, îmbrăcaţi în costume populare, au participat la concursul inițiat de parohie. Elevii au avut de răspuns la 15 întrebări şi au interpretat cântece patriotice elogiind personalitățile Marii Uniri reiterându-se înaltul ideal la care trebuie să țintim: unitatea de credință și neam.

Efortul copiilor a fost răsplătit cu diplome şi daruri urmând o agapă de mulţumire şi bucurie.

Nevoia de a atrage tinerii

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, Parohia Victoria II a început încă din anul 2006 o colaborare cu profesorii de religie şi cu ceilalţi slujitori ai parohiilor ȋnvecinate pentru a-i angrena pe tineri în viaţa Bisericii.

Anul acesta au răspuns afirmativ invitaţiei preoţi şi profesori de religie din cinci protopopiate ale Arhiepiscopiei Sibiului: Făgăraş I şi II, Agnita, Avrig şi Rupea.

Concursul „Lăsați copiii să vină la Mine” a fost organizat prin strădania preotului paroh Octavian Smădu care, înainte de toate, a înțeles că viitorul comunității trebuie zidit în copiii ei. „Ceea ce semănăm astăzi în sufletul și cugetul tinerilor reprezintă și ceea ce vor culege copiii acestora peste câteva decenii”, a spus părintele Smădu.

Amintim că la biserica menționată are loc an de an cunoscut Festival de Toacă de la Victoria, ajuns în 2017 la cea de-a XIV-a ediție internațională. Peste 100 de tineri din țară și din străinătate participă anual la acest festival-concurs și primesc premii, diplome și alte daruri.

Autor: Daniel Mihai Smădu