Concursul „Centenarul văzut prin ochi de copii și adolescenți” în Protopopiatul Agnita, județul Sibiu

324

Acțiunea, tip concurs a fost realizată de Protopopiatul Agnita, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropoplitul Ardealului și coordonată de Părintele Protopop Naicu Mihai, prof.  Andra Iancu și pr. Andrei Iancu.

Concursul „Centenarul văzut prin ochi de copii și adolescenți” s-a desfășurat în perioada noiembrie-decembrie 2018 și a avut patru secțiuni: creație literară, creație artistică, o secțiune  multimedia și una de cultură generală. La proiect au fost invitate să participe toate școlile de pe raza Protopopiatului Agnita

Premierea  pentru fiecare secțiune în parte a concursului a fost făcută în cadrul concertului de colinde- „De Crăciun pe Valea Hârtibaciului” , pe 09 decembrie 2018, pe scena Casei de Cultură a orașului Agnita.  După ce a fost prezentat proiectul spectatorilor, de către pr. Iancu Andrei, au  fost nominalizați și premiați primii trei câștigători, din fiecare secțiune a concursului. Premiile au constat în diplome, cărți, bani și dulciuri. Lucrările tuturor participanților au putut fi văzute și admirate de persoanele venite la spectacol, pe holul Casei de Cultură „Ilarion Cocișiu” din  Agnita, unde au fost expuse. La Concurs au participat opt școli și aproximativ 100 de elevi, coordonați de profesori cu inimile deschise la astfel de acțiuni. Toți cei înscriși în concurs au primit diplome de participare, cărți de rugăciuni, cărți cu povești și pungi cu dulciuri, din partea organizatorului. Au fost felicitați toți elevii participanți, profesorii coordonatori, precum și toate școlile partenere. „Ne bucurăm că o astfel de acțiune, inițiată pe Valea Hârtibaciului, care s-a putut concretiza în rezultate atât de frumoase”, a spus unul dintre profesorii implicați în proiect. „Sunt mândru că am putut să iau parte la acest concurs. Mi-am amintit de moșii si strămoșii mei, pe care-i iubesc”, a concluzionat unul dintre participanți la concurs.

Autor: pr. Andrei Iancu