Concursul naţional „Bucuria Naşterii Domnului”, la a XVI-a ediţie

190

Cei 317 elevi care au participat la cea de-a XVI-a ediţie a Concursului Naţional de Creaţie Artistico-Plastică „Bucuria Naşterii Domnului” şi-au expus creaţiile la Biblioteca Judeţeană „ASTRA” din Sibiu. Deschiderea expoziţiei a avut loc miercuri, 18 decembrie, printr-o serbare şi o ceremonie de premiere a celor mai bune lucrări. Copiii au pregătit colinde şi momente artistice pentru a sărbători reuşita la acest concurs şi pentru a se pregăti pentru întâmpinarea marelui praznic al Naşterii Domnului.

La ediţia din acest an a concursului naţional au participat elevi din 12 şcoli din cinci judeţe , înscriindu-se cu lucrări de pictură, desene, colaje şi felicitări de Crăciun, confecţionate sub coordonarea cadrelor didactice.

„Este o mare bucurie pentru copii să participe la acest concurs, pentru că prin artă ei sunt mai atenţi, sunt mai buni, îşi arată dragostea şi înţeleg mai bine sensul şi importanţa sărbătorilor sfinte. O parte dintre lucrări vor fi valorificate şi din banii obţinuţi copiii vor merge într-o excursie şi într-o tabără în semestrul şcolar următor”, ne-a spus pr. Marian Vlăduţ, organizator al concursului.

Au fost oferite anul acesta patru premii speciale, 12 premii I, 16 premii II, 18 premii III şi 25 de menţiuni. Copiii au primit premii şi diplome în valoare de 3000 de lei.

Concursul „Bucuria Naşterii Domnului” face parte din Proiectul „Lăsaţi copiii să vină la Mine” şi se desfăţoară în parteneriat cu Asociaţia ACORD şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu.