Conferință de evaluare a Proiectului „RO-RISK” la Sibiu

637

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a participat luni, 12 martie, la Conferința științifică pe tema rezultatelor și continuarea procesului de evaluare a riscului  din cadrul proiectului „Evaluarea riscului de dezastre la nivel național (RO-RISK)”, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Conferința s-a bucurat de prezența inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) București, generalul de brigadă Paul Iamandi, inspectorul-șef IGSU Sibiu, col. Cosmin Balcu și reprezentanți ai instituțiilor partenere în acest proiect.

IPS Mitropolit Laurențiu a transmis binecuvântare și felicitări tuturor celor implicați în acest proiect și le-a mulțumit tuturor pentru grija avută zi de zi în protejarea populației de dezastre și diverși factori de risc.

Rezultatele proiectului implementat de IGSU București vor putea fundamenta deciziile strategice care să vizeze reducerea riscurilor de dezastre şi, implicit, creşterea siguranţei cetăţeanului şi a mediului de afaceri.

Proiectul şi-a propus să aducă beneficii directe şi indirecte la nivelul tuturor autorităţilor administraţiei publice, cunoaşterea riscurilor la care sunt supuse comunităţile, având drept urmare, o actualizare şi o creştere a calităţii planurilor de prevenire şi răspuns la situaţii de urgenţă, generate de manifestarea tipurilor de riscuri pe care autorităţile administraţiei publice le gestionează şi le pun în aplicare în astfel de situaţii.

Foto credit: Cătălin Chirca