Conferință în Parohia Vale, județul Sibiu

582

În Parohia Vale, Protopopiatul Sălişte, județul Sibiu, a avut loc duminică, 24 iunie, la sărbătoarea  Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, conferința cu tema „Omul cu rânduială”. Invitatul parohiei a fost pr. conf. univ. dr. Irimie Marga de la Facultatea de Teologie „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu.Toate demersurile necesare desfăşurării acestei conferințe au fost făcute sub coordonarea preotului paroh Nicolae Oprişiu cu sprijinul credincioşilor din parohie.

„În ziua în care am sărbătorit Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul am avut totodată şi bucuria de a descoperi importanța unei conduite creştine, importanța pe care trebuie să o acordăm bunei noastre purtări unii față de alții şi împreună față de Dumnezeu. Pr. conf. univ. dr. Irimie Marga a subliniat totodată necesitatea păstrării identității noastre de creştini, de fii ai Celui Preaînalt. La sfârşit a fost o sesiune de intrebări şi răspunsuri în care au fost dezbătute probleme de actualitate ale vieții creştineşti şi pericolele la care poate fi expusă familia creştină”, ne-a spus pr. Nicolae Oprișiu.

Parohia Vale a mai organizat anul acesta, pe 21 mai, un alt eveniment asemănător, o întâlnire tematică la care a fost invitat protopopul de Săliște, Petru-Toader Damian. Întâlnirea organizată în luna mai a avut tema  „România cu o singură gură și o singură inimă” și a făcut parte din manifestările din cadrul Anului omagial al unității de credință și neam și în cadrul Anului comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri (1918-2018).