Conferinţă preoţească de primăvară la Făgăraş

912

Lucrările conferinţei de luni, 11 aprilie, de la sediul Protopopiatelor Făgăraş 1 şi 2 au fost prezidate de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

La conferinţă au participat şi slujitorii sfintelor altare din Protopopiatul Rupea, judeţul Braşov.

Tema conferinţei a fost “Comunicarea în parohie. Aspecte ale dialogului cu tinerii” şi a fost prezentată de pr. conf. univ.  Constantin Necula. Au fost discutate aspectele practice ale misiunii preoţilor în rândul tinerilor, prin diferite metode pastorale şi de comunicare.

“Prioritar în Anul educaţiei tineretului pentru credinţă şi religie cred că este educaţia preotului pentru credinţă şi religiei. Poate că este momentul să recunoaştem că avem nevoie de mai multă ştiinţă a comunicării şi de mai multă ştiinţă a relaţiei nu doar cu Dumnezeu, ci şi cu oamenii. Mai cu seamă la acest capitol am insistat pe nevoia de ieşire din aroganţă şi de muncă foarte bună pentru comunicarea adevărului relevat credincioşilor”, ne-a spus pr. conf. univ.dr. Costantin Necula.

IPS Mitropolit Laurenţiu a subliniat importanţa misiunii preotului în rândul tinerilor şi în păstrarea tradiţiilor şi obieciurilor specifice neamului românesc.

“Am constatat o preocupare a preoţilor noştri şi mai ales o implicare a lor în viaţa şcolilor şi în activităţile extraşcolare, culturale, în susţinerea tradiţiilor neamului românesc, nu doar a celor religioase, ci şi a celor româneşti, specifice culturii noastre şi poporului nostru”, ne-a spus IPS Mitropolit Laurenţiu.

Autor: Ştefan Mărculeţ