Consfătuirea anuală a profesorilor de Religie din județul Sibiu

485

În Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a avut loc luni, 18 noiembrie, consfătuirea anuală a profesorilor de Religie din școlile și liceele județului Sibiu. Întâlnirea a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, alături de care au fost prezenți inspectorul de învățământ al Arhiepiscopiei Sibiului, dr. Sorin Joantă și inspectorul școlar pentru Religie din județul Sibiu, prof. Gabriela Frățilă.

În cadrul întâlnirii ierarhul le-a mulțumit dascălilor de Religie din județul Sibiu pentru activitatea lor în unitățile de învățământ și i-a felicitat pentru rezultatele deosebite atât în procesul educațional cât și la concursurile județene și naționale la care au participat elevi sibieni.

„Noi ne bazăm pe activitatea dumneavoastră, o prețuim și o respectăm. Aveți datoria de a fi formatori de opinie și trebuie să arătați că fundamentul vieții noastre sunt Legea lui Dumnezeu și moralitatea societății. Aceste principii fundamentale trebuie apărate. Uitați-vă câți oameni au fost formați de dumneavoastră și merg în viață după niște repere. Programa analitică la ora de Religie este cea din sufletele dumneavoastră. Dați copiilor din preaplinul iubirii dumneavoastră față de Dumnezeu”, a spus ierarhul.

Școala și Biserica

În cadrul consfătuirii au fost discutate și anumite probleme administrative și organizatorice din acest an școlar și aspecte din activitatea didactică a dascălilor de Religie pentru următoarea perioadă. Au fost discutate modalitățile de implicare a dascălilor și elevilor în activități ale Bisericii, mai ales în perioada Postului Nașterii Domnului, precum și rolul parohiilor în susținerea învățământului din județul Sibiu.

„Este o întâlnire tradițională făcută la începutul anului școlar sau la începutul Postului Crăciunului pentru a da glas cu toții și bucuriei și neliniștii, dar cu siguranță la final tragem linie și ne bucurăm de anul școlar care s-a încheiat în urmă cu câteva luni și a adus premii, diplome, mulțumiri, zâmbete din partea elevilor și prezența copiilor în Casa Domnului. Biserica este cea care face premierea, face acel moment de final al activității noastre didactice, prin prezența copiilor, prin zâmbetul pe care îl aduc împreună cu părinții lor în Biserică”, ne-a spus inspectorul Sorin Joantă.

Profesorii de Religie au primit la final din partea ierarhului calendare pentru anul 2020.