Consfătuirea profesorilor de Religie din județul Brașov

501

La Colegiul Național „Ioan Meșotă” din Braşov a avut loc miercuri, 15 noiembrie, consfătuirea profesorilor de Religie din judeţ. Întâlnirea a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

Profesorii de Religie au avut posibilitatea să asculte cuvântul de binecuvântare al IPS Mitropolit Laurenţiu, care le-a mulţumit dascălilor pentru devotamentul faţă de această misiune de a le transmite copiilor mesajul evanghelic. De asemenea și inspectorul școlar general al județului Brașov le-a mulțumit profesorilor de religie pentru implicare și pentru rezultatele de la concursurile și olimpiadele școlare.

„Am venit cu mare drag la întâlnirea dumneavoastră să vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți la catedră. Biserica a pus bazele unui învățământ de calitate, în Biserică s-a învățat pentru prima dată să se citească, în Biserică s-a făcut pentru prima dată artă, atât arta plastică cât și arta muzicală, în Biserică s-au construit toate domeniile care mai apoi au decurs din acestea. Eu cred că ora de religie nu trebuie să lipsească din curricula școlară. Ora de Religie nu este doar o împărtășire de informații, ci este o trăire. La ora de religie lucrăm cu sufletele copiilor și este mai important să vă simtă aproape, să rezoneze cu dumneavoastră să se gândească la faptul că ceea ce la transmiteți dumneavoastră vor putea să-ți însușească fără a se uita urât la ceea ce propovăduim noi”, a spus inspectorul școlar general, prof. Ion Negrilă.

Binecuvântare pentru dascăli și elevi

În cadrul întâlnirii a fost prezentat un raport referitor la activitatea dascălilor de Religie în anul şcolar trecut, subliniind rezultatele foarte bune ale elevilor la olimpiadele şi concursurile de profil, dar şi pregătirea bună a profesorilor care au susţinut examene de titularizare, definitivat şi grade didactice.

„La fiecare început de an școlar Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu face bucuria profesorilor de Religie din județele Sibiu și Brașov de a fi în mijlocul lor cu un cuvânt de binecuvântare. Anul acesta, întâlnirea profesorilor de Religie din județul Brașov s-a bucurat și de un moment deosebit oferit de un grup al elevilor din liceul gazdă, care a făcut o primire frumoasă Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu și dascălilor de Religie. Au fost discutate probleme administrative, au fost prezentate gândurile de viitor ale conducerii
Inspectoratului Școlar din județul Brașov și ale profesorilor de Religie, iar cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit a ajuns în sufletele celor prezenți”, ne-a spus Sorin Joantă de la departamentul de învățământ al Arhiepiscopia Sibiului.

La final au fost discutate mai multe probleme de ordin administrativ și au fost transmise ultimele detalii referitoare la programa școlară și la organizarea cursurilor.