Consultaţii medicale gratuite pentru locuitorii satului Holbav, judeţul Braşov

1306

Zeci de persoane, copii şi vârstnici din satul Holbav, judeţul Braşov, vor beneficia în cadrul Săptămânii Voluntariatului, de consultaţii de specialitate gratuite. Consultaţiile vor fi oferite sâmbătă 14 mai, în cadrul Programului “Preţuieşte-şi sănătatea”. Campania iniţiată de preotul Sorin Dobre, prin Asociaţia “Sfânta Maria” din Cristian, judeţul Braşov, a pornit din dorinţa reală de a da o mână de ajutor oamenilor care ajung cu greutate în spitalele din marile oraşe şi se doreşte a fi în primul rând un program de prevenţie . Campania se adresează copiilor şi persoanelor defavorizate din mediul rural, persoanelor care se deplasează mai greu precum şi celor care nu au asigurare medicală.

În acţiunea de sâmbătă, 14 mai,  sunt implicaţi medici voluntari specialişti în pediatrie, cardiologie, neurologie, diabetologie, reumatologie, medicină internă , ORL şi stomatologie din cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie Braşov, a Spitalului Militar de Urgenţă “Regina Maria” din Braşov precum şi din cadrul Spitalului Municipal Codlea. Aceştia vor fi însoţiţi de o echipă de asistenţi medicali precum şi de voluntari din cadrul Asociaţiei “Sfânta Maria” şi ai Parohiei Ortodoxe Cristian I.

Activitatea de la Holbav este prima dintr-un şir mai lung de acţiuni care vor avea loc anul acesta în mai multe sate din judeţul Braşov şi îşi doreşte să implice un număr cât mai variat de medici specialişti pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de aceştia.

 

Autor: Roxana Dobre