Copiii de la Asociaţia „Sfântul Nicolae” din Sibiu au oferit daruri în Valea Aurie

1445

Cei 25 de copii de la Centrul de zi al Asociaţiei “Sfântul Nicolae” de la Biserica “Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul sibian Valea Aurie au vizitat pe 8 martie o bătrână de 95 de ani şi o tânără bolnavă, ţinuită la pat de 20 de ani. Copiii le-au adus flori, fructe şi alte daruri celor două femei şi le-au felicitat cu ocazia Zilei Femeii.

“Atât bunica Gheorghiţa, cât şi Veronica s-au bucurat cu lacrimi de vizita copiilor noştri. Cei mici le-au recitat poezii, le-au cântat şi le-au felicitat pentru ziua de 8 martie. Pentru bunica Gheorghiţa această vizită a fost o supriză deosebită, mai ales că singurătatea şi bătrâneţea apasă greu pe sufletul ei”, ne-a spus preşedintele Asociaţiei “Sfântul Nicolae”, pr. Simion Săsujan.

Cele două vizite au făcut parte din programul Centrului de zi prin care s-a marcat Ziua Femeii. În a doua parte a zilei, copiii au pregătit mamelor, bunicilor , surorilor şi doamnelor profesoare un program artistic, pregătit din timp cu asistentele sociale şi învăţătoarele de la centrul parohial. Cântecele, poeziile şi urările specifice au adus emoţii şi bucurii atât în rândul mamelor, cât şi în rândul copiilor.

Mamele au primit din partea copiilor flori şi mărţişoare pictate cu mânuţele lor, iar răsplata celor mici a fost un adevărat ospăţ cu dulciuri şi prăjituri.

 

Autor : Ştefan Mărculeţ