Copiii de la biserica din Brașov-Triaj, în vizită la Sibiu

1520

 

Un grup de copii de la Centrul de zi de la Biserica “Sfânta Parascheva” a celor două parohii din Brașov-Triaj au vizitat astăzi, 30 iunie, Catedrala mitropolitană din Sibiu și mai multe puncte turistice din cetatea transilvană. Copiii au primit binecuvântare și daruri din partea reprezentanților Arhiepiscopiei Sibiului și ai Catedralei mitropolitane.

Cei 25 de copii de la Centrul de zi de la biserica brașoveană au vizitat Sibiul împreună cu încă 14 copii din parohiile menționate, proveniți din familii cu probleme sociale. Micuții au fost însoțiți de cei doi preoți parohi, părintele Ion Manea și părintele Mihai Călin Sicoe, precum și de voluntarii care îi ajută pe copii la diferitele activități din cadrul centrului. Încă din luna aprilie a acestui an, preoții de la biserica din Triaj au deschis centrul pentru copii, unde cei mici primesc zilnic o masă caldă și participă la diferite activități educative și catehetice.

“Am venit la Sibiu cu cei 25 de copii de la centrul nostru și 14 copii din comunitatea noastră, copii care au părinții plecați la muncă în străinătate și se află în grija bunicilor sau rudelor. Am avut un parteneriat cu școala din comunitatea noastră și un proiect numit «Dăruind un zâmbet, salvezi un suflet». La sfârșitul acestui proiect i-am adus pe acești copii la Sibiu împreună cu cei din centrul nostru, pentru a se cunoaște și pentru a-i mulțumi prin această vizită Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, pentru că a venit să ne binecuvinteze centrul nostru, la inaugurarea lui. Copiii vin în fiecare zi la centrul nostru, primesc o masă caldă și sunt ajutați de voluntari, de doamnele din comitetul parohial, să își facă lecțiile. Avem un sprijin foarte mare din partea credincioșilor și ne dorim ca din această toamnă să mai primim și alți copii care au nevoie de ajutorul nostru”, ne-a spus pr. Ioan Manea.

Binecuvântare și daruri

            Copiii au vizitat mai întâi Catedrala mitropolitană, unde au fost primiți de exclesiarhul locașului de cult, arhimandritul Macarie Țuțul și de secretarul eparhial, pr. Cristian Vaida. Copiilor li s-a prezentat un scurt istoric al Catedralei mitropolitane din Sibiu de la a cărei sfințire se împlinesc 110 ani. Ghidajul a fost făcut de teologul Emanuel Zavate, care le-a vorbit celor mici despre unicitatea și importanța spirituală și culturală a Catedralei ortodoxe din Sibiu. La final, cei mici au primit iconițe ale Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, iar reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului au transmis celor mici și însoțitorilor binecuvântarea IPS Mitropolit Laurențiu.

            Copiii au mers apoi în centrul vechi al orașului, unde au vizitat principalele locuri de interes turistic. În aceeași zi, grupul a poposit în Dumbrava Sibiului, unde au vizitat Muzeul în aer liber și grădina zoologică. Pe drumul de întoarcere, copiii au vizitat și orașul Făgăraș, cu principalele sale atracții turistice, cetatea și catedrala din inima orașului.

Autor: Ștefan Mărculeț