Copiii de la Biserica „Sfânta Treime” din Cisnădie au oferit daruri bolnavilor şi nevoiaşilor

1985

Aflat în subordinea Consiliului Judeţean Sibiu şi în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu (D.G.A.S.P.C. – Sibiu), C.R.R.P.H. Cisnădie (Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane cu Handicap – Cisnădie) este o instituţie de interes public pentru persoanele adulte, cu personalitate juridică, înfiinţată ca urmare a derulării unui proiect de interes național prin care s-a restructurat Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Dumbrăveni, prin Hotărârea Consiliului Județean Sibiu nr. 154/15.03.2013.Aici, în Săptămâna Mare, beneficiarii centrului au avut parte de întărire duhovnicească şi mângâiere prin Taina Sfântului Maslu, a Spovedaniei şi a Împărtăşaniei prin purtarea de grijă a celor doi preoţi ai Bisericii „Sfânta Treime” din Cisnădie (parohii Fănel Scarlat şi Cătălin Crişan). În a treia zi de Paşti, bătrânii de aici, alături de copiii din C.P. „Tavi Bucur” (Centrul de Plasament „Tavi Bucur”)- Cisnădie, dar şi bolnavii şi copiii din Spitalul Cisnădie au primit bucuria Învierii prin vizita aceloraşi preoţi, însoţiţi de grupul de copii ai Centrului de cateheză al bisericii şi câţiva credincioşi voluntari. Cu această ocazie, copiii celor două parohii au ţinut un mini-concert de colinde de Paşti, au cântat „Hristos a Înviat” şi au împărţit 110 pachete de dulciuri şi ouă roşii. De aceeaşi bucurie s-a împărtăşit şi o familie alcătuită din zece copii abandonaţidin Piaţa Nouă din Cisnădie. Banii au fost strânşi de copiii Centrului de cateheză „Moştenitorii Ortodoxiei” ai Bisericii „Sfânta Treime” în urma unei acţiuni sociale intitulate„Luaţi bucurie din bucuria copiilor noştri” şi „Dar din dar se face Rai”. Cei mici au creat mici daruri (ouă încondeiate, felicitări de Paşti, suporturi de ouă şi de lumânări pictate, iepuraşi de ipsos etc.) pe care le-au vândut credincioşilor la ieşirea din biserică după Sfânta Liturghie, în ziua Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim. Prin aceasta, toată comunitatea ortodoxă a urmărit să aducă bucurie şi lumină celor care au nevoie (copii şi vârstnici).

Aceste acţiuni au fost prefaţate mai întâi în Duminica Floriilor de Taina Sfântului Maslu oficiată de 7 preoţi şi susţinerea unui concert de pricesne pascale (soliste – Claudia Olariu şi Teodora Crişan) sub îndrumarea domnului profesor Ioan Sturzu, de spovedania şi împărtăşirea elevilor din clasele I-VIII ai Şcolii nr. 3 din Cisnădie şi de vizita părintelui Cătălin Crişan la Grădiniţele nr. 4, 6 şi 7 de pe raza parohiei Cisnădie IV cu ocazia catehezei despre Patimi şi Înviere susţinută în faţa copiilor.

Activităţile cultural-filantropice din preajma sărbătorilor pascale în Biserica „Sfânta Treime” din Cisnădie au fost încheiate în Duminica Sfântului Apostol Toma prin susţinerea de către copiii celor două parohii a scenetei „Ouăle de Paşti” la finalul Dumnezeieștii Liturghii, în faţa credincioşilor care au primit şi ei vestea şi bucuria Învierii de la cei mici.

 

Autor: pr. Cătălin Crişan