Copiii de la Biserica „Sfinţii Împăraţi” din Sibiu au susţinut un recital de cântări şi poezii religioase

1564

Un grup de 20 de copii de la Biserica “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Sibiu a susţinut în cea de-a  doua duminică a Postului Mare un recital de cântări religioase şi poezii închinate Maicii Domnului, urmat de o scenetă cu temă religioasă. Manifestarea a avut loc după Sfânta Liturghie, în prezenţa a numeroşi credincioşi şi a preoţilor slujitori şi a fost precedată cu o zi înainte de un atelier de creaţie, la care cei mici au pictat icoane ale Maicii Domnului şi au învăţat mai multe despre arta iconografiei ortodoxe.

“Cei 20 de copii au fost înveşmântaţi în tradiţionalul port popular şi au transmis emoţie sfântă tuturor participanţilor. Fiecare copil a purtat în mâini icoana Maicii Preacurate realizată în ziua precedentă în cadrul atelierului de creaţie. La final copiii au fost recompensaţi cu iconiţe cadouri şi dulciuri din partea Bisericii”, ne-a spus pr. Ioan Oană de la biserica sibiană.

Manifestarea a  fost organizată de Dana Lupea şi George Ghincea, lucrători de tineret din cadrul Departamentului de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, împreună cu preoţii slujitori de la biserica gazdă, pr. Ioan Oană, pr. Teodor Răduleţ şi pr. Adrian Răduleţ.

Autor: Ştefan Mărculeţ