Copiii de la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu au primit daruri

365

Departamentul de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului, Asociația „Filantropia Ortodoxă” Sibiu și Teatrul de copii „Gong” din Sibiu au organizat marți, 4 iunie, o activitate filantropică pentru copiii internați la Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu.

Programul activității a cuprins o slujbă religioasă oficiată de consilierul social al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Adrian Roman și inspectorul social din cadrul eparhiei, pr. Tiberiu Kiss. Mai apoi, câțiva actori de la Teatrul de copii „Gong” din Sibiu au ținut un spectacol de teatru de păpuși pentru micuții care primesc tratament în această unitate medicală. Alături de copii și părinți au fost prezenți managerul spitalului, dr. Sebastian Stroia, cadre medicale și personalul de îngrijire din spitalul sibian.

„Îi mulțumim lui Dumnezeu că am ajuns din nou în mijlocul unor copii, de data aceasta la Spitalul de Psihiatrie de la Sibiu. Împreună cu prietenii noștri de la Teatrul «Gong» încercăm, după o binecuvântare, o rugăciune și o asigurare a lor că îi pomenim și că suntem alături de ei și de părinții lor, să le punem în fața inimilor și a ochilor un spectacol. Cei de la Teatrul «Gong»  sunt mereu alături de noi în centrele de plasament sau în alte locuri unde mergem. Bucuria noastră este deplină când vedem că este o terapie pentru acești copii un astfel de moment”, ne-a spus preotul Adrian Roman.

Sprijin în terapie

Această activitate filantropică organizată în preajma Zilei Internaționale a Copilului le-a adus micuților internați la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu zâmbete și bucurii pentru a trece mai departe peste încercările din viața lor. De altfel, reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului vin periodic în această unitate medicală pentru a-i ajuta pe medici și pe părinți să treacă peste momentele grele din vieților copiilor care sunt îngrijiți aici.

„Astfel de activități încearcă să-i scoată pe copii din atmosfera de terapie în care se află zi de zi. Am auzit niște mămici spunând că de multe ori copiii rămân cu amintirea unor astfel de momente plăcute, momente colorate, momente vesele și nu cu amintirile mai puțin plăcute sau mai tehnice cum sunt procedurile medicale, adesea dureroase, care se desfășoară în spital”, ne-a spus managerul Sebastian Stroia.

La finalul activității copiii au primit din partea Arhiepiscopiei Sibiului pachete cu dulciuri și sucuri, precum și iconițe.