Copiii din Vama Buzăului au dăruit mărţişoare în biserica parohială

2477

 

La Biserica ,,Înălțarea Domnului” din Vama Buzăului, Protopopiatul Săcele, județul Brașov, a avut loc duminică, 28 februarie, a treia ediţie a Proiectului “Un gest plăcut pentru persoane dragi!”, materializat printr-o manifestare culturală şi spirituală dedicată mamelor, bunicilor şi tuturor doamnelor din comunitate. Elevii clasei a III-a de la Școala Gimnazială din Vama Buzăului, îndrumați de doamna învățătoare Corina-Elena Ilie, au dăruit tuturor doamnelor și domnișoarelor din parohie câte un mărțișor realizat în cadrul unor ateliere prin care cei mici au învăţat să confecţioneze aceste obiecte specifice începutului de primăvară.

“Acest proiect este deja la al treilea an de desfășurare. Mărțișoarele au fost confecționate din hârtie colorată de către copii, ajutați de părinții lor. Mărţişoarelor li s-au atașat șnurulețul specific lunii martie și apoi au fost așezate în pungulițe cu mențiunea lunii în care ne aflăm și mesajul specific acstei lunii”, ne-a spus preotul paroh Nicu Lazăr.

La sfârșitul evenimentului, preotul paroh Nicu Lazăr le-a mulțumit copiilor pentru efortul depus și și-a manifestat dorința ca acest proiect să continue şi în anii următori.

Autor: Ştefan Mărculeţ