Corala Catedralei mitropolitane din Sibiu a susținut un concert de colinde

493

Tradiționalul concert de colinde susținut de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane din Sibiu a avut loc în ajunul Crăciunului. Sibienii au avut posibilitatea să asculte colinde tradiționale interpretate armonios de corala dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza.

La evenimentul care a încheiat seria de concerte de colinde din acest an la Catedrala mitropolitană din Sibiu a fost prezent și Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, care le-a mulțumit coriștilor pentru devotamentul lor și efortul depus de a da răspunsurile liturgice duminică de duminică.

„Este un lucru minunat pe care îl încercăm acum fiind într-o legătură directă cu strămoșii noștri, încercând să transmitem și să participăm la acest mod dinamic de transmitere a mesajului dumnezeiesc al Nașterii Domnului. A colinda înseamnă a merge dintr-un loc într-altul pentru a transmite bucuria pogorârii cerului pe pământ, bucuria unirii pământului cu cerul, când îngerii au cântat imnuri pe care noi încercăm să le imităm acum. Sunt apropiate de noi colindele noastre pentru că au un suport puternic din revelație, deci mesajul nu este de la noi, nu sunt creațiile unui artist, ci este un mesaj dumnezeiesc îmbrăcat în melodii apropiate sufletului nostru”, a spus ierarhul.