Corala Catedralei mitropolitane din Sibiu a susţinut un concert după prima Denie a Săptămânii Pătimirilor

1146

Corala “Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane din Sibiu a susţinut duminică seara un concert de cântări specifice perioadei Postului Mare şi Săptămânii Pătimirilor Mântuitorului Iisus Hristos. Corala dirijată de diac. asist. univ. dr. Dan Alexandru Streza a susţinut concertul după slujba Deniei oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, împreună cu slujitorii Catedralei mitropolitane.

Din repertoriul ales pentru concert amintim lucrările: “La râul Vavilonului”, de G. Musicescu, “Miluieşte-mă Dumnezeule”, de Gh. Cucu, “Ospătând la cină pe ucenici”şi “De trei ori tăgăduindu-te Petru”, fragmente din Oratoriul bizantin de Paşti de Paul Constantinescu, precum şi fragmente din “Prohodul Domnului” şi “Ziua Învierii” de G Musicescu.

La finalul concertului, IPS Mitropolit Laurenţiu le-a mulţumit coriştilor pentru efortul depus în pregătirea acestui concert şi i-a felicitat pentru evoluţia constantă de-a lungul timpului în interpretarea cântărilor religioase şi a răspunsurilor liturgice.

“Mulţumim coralei pentru acest cadou frumos făcut acum şi îi rugăm să rămână statornici în pregătirea lor,  pentru că am observat o evoluţie semnificativă , o preocupare, o dorinţă şi o dragoste manifestate faţă de lauda şi preamărirea lui Dumnezeu nu doar la liturghiile duminicale şi din sărbători, ci şi prin astfel de concerte care ne apropie şi mai mult de Dumnezeu, ne mângâie sufletele şi ne întăresc pentru călătoria noastră cu Hristos pentru mântuirea sufletelor noastre”, a spus ierarhul.