Corul ”Concentus” Brașov sărbătorește 20 ani de activitate cu un concert eveniment

617

Corul mixt de camera ”Concentus” al Centrului Cultural Reduta Brașov sărbătorește 20 ani de activitate continuă. Evenimentul reunește peste 120 membri ai corului ”Concentus” din diferite generații. Muzicieni consacrați și iubitori de muzică au interpretat piesa „Va, pensiero”, din opera ”Nabucco” de G. Verdi, în cadrul unui inedit flash-mob, în Piața Sfatului din Brașov, marți, 18 iulie. Vineri, 21 iulie va avea loc spectacolul aniversar ”Concentus 20 ani”, la Sala ”Dacia” a centrului de evenimente ”LuxDivina” Brașov.

Concertul susținut de corul Concentus va începe la ora 18.30, iar intrarea este liberă. Spectacolul aniversar va fi transmis live pe internet.

În toamna anului 1997 a luat fiinţă Corul mixt de cameră “Concentus”, sub conducerea profesorilor Marius Modiga şi Radu Noaghiu. Repertoriul corului este variat şi include lucrări “a capella” şi cu acompaniament, laice şi religioase, precum şi piese inspirate din folclor. Corul a debutat cu un concert de colinde româneşti şi străine, în decembrie 1997, susţinând mai apoi, numeroase concerte pe scenele româneşti şi internaţionale.

De la înfiinţare şi până în prezent  Corul mixt de cameră “Concentus” are în fiecare an schimburi culturale cu coruri din întreaga lume și participari la Festivaluri corale unde promovează muzica romanească și internațională. De-a lungul timpului, corul a fost răsplătit cu numeroase premii internaționale și naționale la manifestări prestigioase, între care cele de la Concursul Coral Internaţional din anul 2006, Llangollen – Țara Galilor; Festivalul Concurs Internaţional de Muzică de la Cantonigros din anul 2012, Catalunya – Spania; de la Festivalul concurs de muzica corală ”George Zbârcea” din anul 2014.