Corul de copii „Dia.Logos” din Sibiu a participat la o tabără

749

Tabăra pentru copii a avut loc la Mănăstirea Arnota, județul Vâlcea și în împrejurimile acesteia, în perioada 26-30 aprilie.

Au participat 22 copii între 6 și 12 ani, dintre care 19 din corul Dia.Logos din Sibiu, ceea ce a făcut ca organizarea să decurgă ideal, iar pe de altă parte, copiii care se știau deja de la Sibiu, au avut ocazia să se cunoască mai bine trăind împreună câteva zile.

Programul taberei a constat din repetiții de muzică bisericească, ateliere de astronomie, de cunoaștere a păsărilor din pădurile din împrejurimile mănăstirii, de olărit la Horezu, drumeții, jocuri și povești.

„Peste tot pe unde am mers am cântat colinde de Paști. Am poposit la Arhiepiscopia Râmnicului, la Mănăstirea Hurezi, la Mănăstirea Bistrița, în orașul Horezu și la Mănăstirea Arnota. O mare bucurie pentru noi a fost că am cântat duminică, 30 aprilie, pentru prima oară răspunsurile liturgice la întreaga Sfântă Liturghie oficiată la Mănăstirea Arnota.

Succesul taberei se datorează în mare măsură echipei care i-a însoțit pe copii. Însoțitorii sunt membri ai Asociației Dia.Logos, care au experiență în organizarea de evenimente educative și recreative pentru copii, la care s-a adăugat doamna Mirona Ioana Tatu, povestitor profesionist”, ne-a spus organizatorul taberei, diac. Alexandru Ioniță.

Corul „Dia.Logos” promovează muzica bisericească în rândul copiilor și cunoașterea patrimoniului cultural și religios. Corul există din octombrie 2016 și are săptămânal repetiții și alte activități.