Corul Protopopiatului Sibiu a participat la Festivalul ,,Te Deum Laudamus” din Serbia

873

Formația corală ,,Șaguniana” a Protopopiatului Sibiu, alcătuită din preoți din Sibiu și împrejurimi, a participat în perioada 15-16 mai, la cea de-a patra ediție a Festivalului internațional de muzică corala religioasă ,,Te Deum Laudamus”. Festivalul a avut loc în Catedrala Ortodoxa Română ,,Înălțarea Domnului” din Vârșeț-Serbia și a înfrumusețat hramul locașului de cult. Evenimentul s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria și administrator al Episcopiei Daciei Felix.

Organizatorii acestui festival au fost Societatea Internațională de Studii Muzicale Timișoara, Asociația Civică ,,Banatic Art” din Vârșet precum și Asociația ,,Suflet pentru suflet” din Timișoara, proiectul fiind finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Compoziții românești

Festivalul din Serbia a adunat13 formații corale din mai multe orașe ale Serbiei precum și câteva formații corale din România. Formația corală ,,Șaguniana”, dirijată de pr. Alexandru Szasz, a interpretat în prima zi a festivalului mai multe piese muzicale religioase: „Miluiește-mă, Dumnezeule” (Gh. Cucu), „Acestea zice Domnul” (de Sabin Drăgoi, solist pr. Marius Piștănilă), „Doamne pe noi miluiește-ne” (solist pr. Emanuel Benchea), „Mare ești Doamne” (Iulian Cârstoiu) și „Înnoiește-te noule Ierusalime” (G. Musicescu).

Formația corală a preoților din Protopopiatul Sibiu a luat ființă în noiembrie 2016, la inițiativa protopopului de Sibiu, Ioan Coșa, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului și numără în prezent 24 de membri clerici, din Sibiu și împrejurimi.