Credincioşii din Părău, judeţul Braşov, s-au închinat moaştelor Sfântului Gheorghe şi Sfântului Andrei

1633

 

În ziua de 23 aprilie, Parohia Părău din judeţul Braşov şi-a sărbătorit ocrotitorul, pe Sfânut Mare Mucenic Gheorghe. Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Ilarion Făgărăşanul, Episcopul-Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi din care au făcut parte părintele profesor doctor Aurel Pavel, prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu, protopopul de Făgăraş I, dr. Marius Corlean şi alţi slujitori ai sfintelor altare.  În sfânta biserică a fost prezent şi domnul Mihai-Liviu Popeneciu, primarul Comunei Părău. Răspunsurile la strană au fost date de un grup de tineri din parohie.

În cuvântul de învăţătură ierarhul a prezentat aspecte din viaţa mucenicului şi a transmis binecuvântarea chiriarhului. Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului au fost aduse spre închinare credincioşilor părticele din moaştele Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României şi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă.

Muţimile de credincioşi participanţi au putut admira o expoziţie de icoane pe sticlă pictate de 24 de tineri din parohie cu ocazia anului omagial 2016 dedicat de Sfântul Sinod educaţiei tineretului creştin ortodox.  Evenimentul s-a încheiat cu o agapă la Căminul Cultural.

Sărbătoarea va fi înscrisă cu litere de aur în cronica Părăului şi în inimile credincioşilor pentru faptul că este prima dată când moaştele Sfântului Gheorghe au fost aduse spre închinare cu ocazia hramului.

Autor: pr. paroh Laurenţiu Urian