Curs de formare pentru preoți la Sibiu

997

Asociația „Filantropia Ortodoxă” Sibiu și Federația „Filantropia” București au organizat  în perioada 18-22 septembrie un curs acreditat de formare profesională continuă,  în specializarea „Manager de Responsabilitate Socială”.

Cursul s-a desfășurat la sediul Asociației Filantropice „Sfântul Nicolae”, în cartierul Valea Aurie din Sibiu, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Acest curs este autorizat ANC şi se va finaliza cu examen de absolvire. Diploma obtinuţă este recunoscută la nivel naţional şi este autorizată de către Ministerul Muncii şi Ministerul Educației.

”Această specializare vine în sprijinul preoților care au centre de asistență socială sau vor să înființeze astfel de centre și nu dețin o licență în domeniul asistenței sociale. Printre competențele dobândite de participanţi putem aminti: planificarea, organizarea, administrarea, evaluarea şi raportarea performanţei, dezvoltarea profesională în domeniul responsabilităţii sociale, dar şi planificarea propriei activități şi comunicarea cu reprezentanții organizației.Ne-am bucurat de prezenţa a 22 de preoţi din toate protopopiatele judeţului Sibiu, urmând să organizăm o nouă sesiune şi pentru preoţii din protopopiatele din judeţul Braşov. Totodată ne bucură deschiderea pe care au avut-o cursanţii faţă de activităţile sociale ale Arhiepiscopiei Sibiului, precum şi dorinţa acestora de a pune în practică competenţele dobândite la curs prin acţiuni sociale ce vor fi iniţiate la nivelul parohiilor unde slujesc”, ne-a spus consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ioan Ciprian Cândea.