Curs de muzică psaltică la Sibiu

2697

Cursul de muzică psaltică își propune să inițieze pe cei interesați în notația muzicală și tehnica psalmodierii bizantine. Scopul mai amplu este acela de a crea un cor de muzică psaltică de copii și tineri în Sibiu.

În cadrul deschiderii de miercuri, 5 octombrie 2016, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, sala 33, ora 17.00, se vor stabili grupele și orarul cursului în funcție de numărul, vârsta și disponibilitatea participanților.

Important este că pe lângă cursul de muzică propriu-zis se va organiza un weekend intensiv la Păltiniș și o tabără de muzică la vară. Experiența practică și vizitele vor familiariza cursanții cu diferitele moduri și locuri în care se cântă această muzică.

Programul anual poate arăta așa: primul trimestru va avea la punct culminant colindele tradiționale de Crăciun, în al doilea trimestru ne concentrăm pe cântările legate de sărbătoarea Paștilor, iar în trimestrul al treilea exersăm melodii populare vechi transmise în notație psaltică. Vara vom organiza o săptămână de curs intensiv și voie bună într-un loc potrivit activităților pentru tineret.

Detalii despre curs puteți solicita diaconilor Alexandru Ioniță și Marius Tofan la 0743006806; contact@dia-logos.ro