Curs festiv al absolvenților Facultății de Teologie din Sibiu

1066

Absolvenții cursurilor de licență de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu au participat joi, 24 mai, la cursul festiv. Festivitatea a avut loc în Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a facultății sibiene, în prezența conducerii, a cadrelor didactice, familiilor și apropiaților.

Absolvenții teologi au participat în dimineața zilei la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoți în capela Facultății de Teologie din Sibiu pentru a-I mulțumi lui Dumnezeu pentru toate realizările academice și duhovnicești din cei patru ani de studiu la vechea academie șaguniană din cetatea transilvăneană. Părinții, familiile, rudele și apropiații au fost alături de absolvenți în aceste clipe de bucurie și emoții în care și-au luat rămas-bun de de la colegi, de la profesori și de la orașul în care au locuit timp de patru ani.

Cursul festiv i-a adus pe absolvenți la o ultimă întâlnire cu profesorii și îndrumătorii spirituali la final de studii de licență.

„Este din nou sărbătoare în facultatea noastră pentru că promoția anului 2018 își încheie activitatea de studenți la cursurile de licență și îi așteptăm la studiile de master. Este bucurie pentru că avem convingerea că și această promoție s-a format sub oblăduirea unui corp profesoral bine pregătit, sub oblăduirea Arhiepiscopiei Sibiului, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu fiind și profesor la facultatea noastră. Avem certitudinea că și această promoție va duce mai departe acest bagaj de cunoștințe primit în facultate pe care dorește să-l transmită generațiilor de credincioși, de elevi, de oameni care au nevoie de ajutorul lor pe parcursul activității lor”, ne-a spus decanul Facultății de Teologie din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr.

Pregătire teologică și misiune

Au urmat mesajele transmise de absolvenți și mulțumirile adresate cadrelor didactice pentru tot ceea ce au împărtășit de la catedră în cei patru ani de studiu. Profesorii i-au îndemnat pe absolvenți să fie conștienți de misiunea pe care o vor avea de acum înainte ca slujitori ai sfintelor altare, ca profesori de Religie sau ca ostenitori în cadrul Bisericii Ortodoxe Române. Nu în ultimul rând, absolvenții au fost îndrumați să se pregătească pentru susținerea tezei de licență și mai apoi pentru continuarea studiilor teologice la nivel de master și doctorat, pentru ca formarea lor teologică să fie desăvârșită.