Curs festiv la Facultatea de Teologie din Sibiu

1505

Promoția de absolvenți din acest de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a participat joi, 8 iunie, la cursul festiv. Absolvenții și-au luat rămas-bun de la profesori și de la cei care i-au îndrumat timp de patru ani în pregătirea teologică și duhovnicească.

Cursul festiv a fost precedat de Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala mitropolitană din Sibiu, în prezența absolvenților, a părinților și rudelor. Soborul slujitor a fost condus de pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, decanul facultății, iar răspunsurile liturgice au fost date de corul teologilor absolvenți.

La finalul Sfintei Liturghii părintele Nicolae Chifăr i-a felicitat pe absolvenți și i-a îndemnat să-și urmeze drumul în viață având mereu în suflete valorile credinței strămoșești.

„Sperăm că acest drum pe care l-ați parcurs a fost bine temeluit, bine orânduit și mai cu seamă că v-a pregătit pentru ceea ce veți face de acum încolo. De fiecare dată când asistăm la acest momente de absolvire a unei noi generații de studenți trăim foarte puternic două sentimente: unul de bucurie și unul de responsabilitate. Ne bucurăm ca niște părinți care i-au văzut pe copiii lor crescând, pregătiți să pornească singuri în viață, să-și croiască singuri un drum și pentru aceasta părinții trupești și cei duhovnicești trăiesc o mare bucurie, și cum ar fi o mare realizare a lor. Sigur că și ei au o contribuție esențială și nimic nu s-ar putea face dacă nu ați fi și dumneavoastră părtași la bucuria aceasta. Ne încearcă apoi un sentiment de mare responsabilitate pentru că plecați din Facultatea de Teologie, iar unii veți veni la studiile de master și doctorat. Dar mulți veți pleca în lume după această absolvire, iar această lume nu este a oamenilor, ci a lui Dumnezeu, cu toate ale ei, iar El o ocrotește, o duce spre Împărăția Sa și dorește ca toți să ajungem acolo”, a spus părintele decan.

Moment festiv

Cursul festiv a avut loc în Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a facultății, unde mai mulți profesori au transmis mesaje de felicitare pentru cei care au devenit absolvenți ai cursurilor de licență. Absolvenții au primit diplome și flori, iar studenții din anul III au primit simbolic o cheie din partea colegilor care acum sunt în prag de plecare din băncile facultății.

Ceremonia s-a încheiat cu transmiterea mesajelor din partea reprezentanților absolvenților și din partea studenților din anul III.