Cursul festiv al absolvenților Facultății de Teologie din Sibiu, promoția 2016

4731

Promoția de absolvenți 2012-2016 de la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a participat astăzi, 7 iunie, la cursul festiv. Tinerii teologi și-au luat rămas-bun de la profesori și colegi și au primit felicitări și calde urări din partea tututor celor care au participat la eveniment.

Cursul festiv a fost precedat de un Te Deum oficiat în capela facultății, locul unde timp de patru ani s-au rugat, au fost îndrumați spiritual și au învățat rânduiala slujbelor religioase. Un sobor de preoți condus de decan instituției, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr și din care a făcut parte și prodecanul facultății, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, a oficiat slujba religioasă. Răspunsurile liturgice au fost date de corul absolvenților, iar alături de cadrele didactice au mai participat părinții, rudele și apropiații tinerilor teologi.

La sfârșitul slujbei religioase, părintele decan i-a felicitat pe absolvenți pentru eforturile depuse în cei patru ani de studiu și i-a îndemnat să fie și pe viitor atașați valorilor Bisericii străbune și ajutători oamenilor încredințați spre păstorire în parohiile unde vor activa ca preoți.

“Absolvenții noștri și-au dorit din toată inima și din tot sufletul să aducă mulțumire lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra lor în acești ani de studiu și, pe de altă parte, și-au dorit să exprime un angajament că vor păstra credința pe care au primit-o de la Dumnezeu și pe care au sădit-o în sufletele lor profesorii facutății, credință pe care să o păstreze și să o apere și să o transmită mai departe celor cărora le vor fi încredințați să fie slujiți de ei”, a spus pr. Nicolae Chifăr.

 

Cursul festiv a avut loc în Aula “Mitropolit Ioan Mețianu”, unde un reprezentant al studenților din anul III le-a mulțumit absolvenților pentru grija avută în ultimul timp față de colegii mai mici și le-a urat mult succes în continuarea studiilor. Au urmat apoi discursurile reprezentantului absolvenților și ale profesorilor, pentru ca apoi să fie strigat catalogul și împărțite diplomele de absolvire.

Autor: Ștefan Mărculeț