Dar și bucurie de praznicul Sfântului Nicolae la Săcele, județul Brașov

374
dav

În ziua sărbătoririi Sfântului Nicolae mai mulți copii din Satulung-Săcele, Protopopiatul Săcele, județul Brașov, au avut parte de bucurii și plăcute surprize. Astfel, ca urmare a parteneriatului desfășurat între Biserica „Adormirii Maicii Domnului” și Școala Gimnazială nr. 4 „Frații Popeea” din localitate, un număr de 37 de copii din clasele primare au primit ghete sau cizmulițe pentru iarnă și pachete cu jucării. Reușita acestei acțiuni s-a datorat bunei colaborări între parohie și doamnele învățătoare de la școală, dragostei credincioșilor și, înainte de toate, ajutorului dat de Sfântul Nicolae. Cu acest prilej s-a împlinit cuvântul frumos rostit ca proverb „dar din dar se face Raiul” pentru că, în ziua de Sfântului Ierarh bucuria s-a coborât în sufletele celor ce au primit și ale celor care au dăruit. Cutiile cu daruri au putut fi oferite cu sprijinul Asociației „Masa Rotundă nr. 1” din Brașov din care fac parte și credincioși ai parohiei noastre.

Premii pentru sportivi

Tot în ziua de Sfântul Nicolae au fost premiați în biserică elevii ciclului gimnazial de la aceeași școală, care au participat la Campionatul de fotbal organizat de parohie în colaborare cu școala. Premiile, constând în medalii pentru locurile 1, 2 și 3 și în câte o cupă pentru echipele ocupante ale locurilor respective, au fost oferite de preoți. Cadourile primite de elevii componenți ai echipelor de fotbal au fost obținute prin sponsorizarea firmei săcelene „Brio Market”. De asemenea, o contribuție esențială la organizarea acestui campionat de fotbal au avut-o doamnele profesoare de Educație fizică Simona Abălașei și Cristina Krausz, doamna director Camelia Brașoveanu, care a oferit diplomele de participare pentru toți elevii înscriși în campionat, doamna asistent medical Bianca Stancu, care a oferit asistența medicală de specialitate pe durata campionatului și, nu în ultimul rând, Primăria Municipiului Săcele, care a oferit spațiul necesar desfășurării campionatului.

Prăznuirea bucuriei de Sfântul Nicolae a continuat și duminică, atunci când copiii care participă în mod frecvent la Sfânta Liturghie au primit și ei din darurile Sfântului Nicolae, cu o bucurie nesimulată, pe care doar un copil știe să o arate.

Aceste acțiuni s-au dorit a fi doar începutul unei frumoase și rodnice colaborări  între Biserica „Adormirea Maicii Domnului” și Școala Gimnazială nr. 4 „Frații Popeea” din Săcele.

Autor: Preot Antonio Aroneasa