Daruri de 1 martie pentru vârstnicii de la Marpod

701

 

Departamentul de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” din Sibiu au oferit astăzi, 1 martie, mărțișoare și produse alimentare persoanelor îngrijite la Căminul pentru Vârstnici din localitatea Marpod, județul Sibiu.

Reprezentanții celor două instituții partenere în cadrul Proiectului „Bătrânii, comoara noastră” au fost însoțiți de elevii de la Școala Gimnazială din Marpod. Cei mici au pregătit mărțișoare și au oferit bătrânilor un mic moment artistic, intepretând cântece specifice acestei perioade din an. De asemenea, preotul paroh Marius Munteanu, cei doi inspectori sociali din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Tiberiu Kiss și Marius Talmațchi, precum și  prof. Cornelia Popa de la Colegiul „Terezianum” au transmis vârstnicilor mesaje specifice perioade de început de primăvară.

La sfârșit, bătrânii au primit din partea oaspeților produse de patiserie și mărțișoare făcute de cei 80 de elevi de la clasele de învățământ special din cadrul Colegiului „Terezianum” din Sibiu, sub îndrumarea psihologului școlar Ancuța Teleșpan. De asemenea, Departamentul de asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului a oferit instituției produse alimentare.

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu am organizat astăzi această activitate pentru vârstnicii de la Căminul din Marpod, în cadrul Proiectului «Bătrânii, comoara noastră». Am decis să venim astăzi, la început de primăvară, să oferim o bucurie și un cuvânt bun persoanelor din acest așezământ. Mulți dintre vârstnicii de aici sunt cazuri sociale și au nevoie de atenția noastră”, ne-a spus insp. Marius Talmațchi.

Asistență religioasă și îngrijire

În Căminul de vârstnici de la Marpod sunt îngrijite 80 de persoane. Periodic, vârstnicii primesc asistență religioasă și beneficiază de diferite proiecte în cadrul colaborării cu diferite instituții.

„Ca în fiecare an am venit la început de primăvară la Căminul de Vârstnici din parohia noastră. I-am adus pe copiii de la Școala Gimnazială din satul nostru pentru că bătrânii noștri au nevoie de bucuria și entuziasmul celor mici. A fost o activitatea bine primită de vârstnicii noștri. Acțiunile noastre aici sunt diversificate. Suntem mereu alături de bătrânii de aici, îi spovedim și împărtășim și le suntem alături, așa cum facem cu toți bătrânii din parohia noastră. Le mulțumim tuturor oaspeților pentru darurile făcute și pentru că sunt alături de noi în activitățile noastre”, ne-a spus pr. paroh Marius Munteanu.