Daruri de 8 martie pentru bătrânii din așezămintele de ocrotire din Sibiu

397

Departamentul de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului a oferit și în acest an daruri de 8 martie persoanelor îngrijite la Căminul de Vârstnici din Sibiu. Reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului i-au vizitat vineri, 8 martie, pe vârstnicii sibieni împreună cu elevi și cadre didactice de la Liceul de Industrie Alimentară „Terezianum” din Sibiu, care au pregătit pentru această vizită un moment artistic, din care nu au lipsit poeziile și cântecele dedicate mamei. Elevii au pregătit produse alimentare, mărțișoare și felicitări pentru bunicuțele de la Căminul de Vârstnici și le-au oferit la final împreună cu flori și urările specifice acestei zile.

„Este un moment emoționant de fiecare dată atunci când venim aici, în mijlocul celor vârstnici, atât bărbați, cât și femei. Deși tinerii de la Liceul «Terezianum» au vorbit foarte mult în versuri și în cântecele lor despre mamă, întotdeauna este un loc acolo și pentru tată, apoi, mai mult decât atât, mergând zilele acestea și la cămine sau la grădinițe, am văzut multă emoție și multă bucurie, dar există și tristețe de foarte multe ori acolo unde un copil nu mai are mamă și vorbește despre mama lui, acolo unde prezența bunicii nu înlocuiește pe aceasta, acolo unde cei vârstnici îți amintesc de tinerețea lor. Unii dintre ei nu mai au copii și atunci toate declarațiile acestea sunt atât de încărcate de emoție și astfel plecăm și noi de aici cu o încărcătură duhovnicească”, ne-a spus consilierul social al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Adrian Roman.

Tradiție la Căminul de Vârstnici

Pentru bătrânii îngrijiți la Căminul de Vârstnici din Sibiu această vizită de 8 martie care a devenit deja o tradiție le-a adus multă bucurie și multă speranță în suflete.

„Simțim acum sentimentul deosebit de mulțumire, de încântare că, iată, în marile momente ale anului nu suntem singuri. Prietenii noștri de la Arhiepiscopia Sibiului au fost și astăzi alături de noi, împreună cu tinerii de la Liceul «Terezianum» și nu numai că ne-au vizitat și ne-au adus vorbe bune, de încurajare și de felicitare pentru doamnele beneficiare ale serviciilor din casa  noastră, ci au însoțit gestul lor de minunate flori, dulciuri de casă, mărțișoare și felicitări, iar noi nu putem decât să le mulțumim deosebit și să transmitem recunoștința noastră Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu și să sperăm și în viitor, manifestându-ne mereu ca o casă cu porțile larg deschise pentru cei care vin cu inimile larg deschise spre noi, la viitoare și minunate întâlniri”, ne-a spus directoarea instituției, Cornelia Rotaru.

Daruri oferite de ASCOR Sibiu

În aceeași zi, reprezentanții Departamentului de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului au vizitat persoanele internate în Căminul-Spital de pe strada Azilului din Sibiu și le-au oferit flori și cruciulițe confecționate manual de tinerii din Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Sibiu.

„Tinerii de la ASCOR Sibiu au dorit să-și manifeste dragostea față vârstnicii acestui azil prin oferirea acestor cruciulițe lucrate manual de noi până seara târziu, și a mucenicilor împărțiți alături de reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului. Ne-a simțit extraordinar, am lucrat în echipă pentru acest moment și am simțit că am făcut ceva util și bun pentru cei din jurul nostru”, ne-a spus președintele ASCOR Sibiu, Paul Aranyosi.

Bătrânii din așezămintele de ocrotire din Sibiu primesc periodic vizita reprezentanților Arhiepiscopiei Sibiului și beneficiază de servicii religioase, daruri și ajutor din partea eparhiei.