Daruri de la Sibiu pentru preoții din Patriarhia Alexandriei și a Întregii Africi

3179

Delegația Patriarhiei Alexandriei și a Întregii Africi aflată la Sibiu pentru a participa la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși 2018 a primit daruri din partea preoților din partea Protopopiatului Sibiu. Inițiativa aparține Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului care i-a rugat pe preoții din Sibiu și împrejurimi să-i sprijine pe slujitorii sfintelor altare din Patriarhia Alexandriei și Întregii Africi în misiunea lor de propovăduire a credinței ortodoxe.

„Preoții din Protopopiatul Sibiu, având îndemnul și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu, au adunat 35 de veșminte preoțești, obiecte de cult, cum ar fi sfinte vase, cădelnițe, cruci, dar și tămâie și alte daruri oferite pentru a-i ajuta pe preoții din Patriarhia Alexandriei și a Întregii Africi în slujirea lor din comunități. Bucuria preoților din această parte a lumii a fost foarte mare, iar preoții din Protopopiatul Sibiu sunt foarte mulțumiți că au avut posibilitatea să întindă o mână de ajutor fraților întru Hristos din Africa”, ne-a spus protopopul de Sibiu, Ioan Coșa.

Darurile colectate de la preoții din Sibiu au fost oferite luni, 10 septembrie, delegației din Patriarhia Alexandriei și a Întregii Africi la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, județul Brașov, unde oaspeții au avut posibilitatea să viziteze sfântul așezământ, să se roage și să cunoască mai multe despre spiritualitatea și tradițiile românești din Țara Făgărașului.

Delegația a fost binecuvântată de Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, care a transmis mesajul preoților din Sibiu și al IPS Mitropolit Laurențiu.