Daruri din partea Arhiepiscopiei Sibiului pentru bătrâni nevoiași din Sibiu

1218

Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de asistență socială, în parteneriat cu Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” Sibiu, Colegiul Economic „George Bariţiu” şi Colegiul Agricol „D. P. Barcianu” din Sibiu au organizat luni, 3 octombrie, o activitate prin care s-a marcat Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Prin această acţiune mai multe persoane vârstnice defavorizate, beneficiare ale serviciilor oferite de Departamentul de asistenţă socială al Arhiepiscopiei Sibiului au fost vizitate la domiciliu, unde au primit alimente, produse de igienă şi medicamente. Elevii implicați în activitatea filantropică sunt beneficiarii campaniei „O școală pentru fiecare”, prin care învață să răspundă la nevoile celor din jur.

„Este o activitate binevenită pentru tinerii elevi deoarece această implicare a lor în regim de voluntariat în astfel de acte caritabile îi conştientizează şi sensibilizează asupra neputinţelor aduse de bătrânețe şi singurătate” a spus prof. Stanciu Cristina, reprezentantă a Colegiului Economic sibian.

„Compasiunea faţă de cei bătrâni”

Produsele oferite au fost achiziţionate de Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” a Arhiepiscopiei Sibiului şi de către Colegiile „D. P. Barcianu” şi „George Bariţiu” din Municipiul Sibiu, care, în urma unor colecte realizate în rândul cadrelor didactice şi a elevilor, au colaborat pentru îmbunătăţirea traiului unor bătrâni sibieni nevoiaşi, cu venituri mici, fără aparţinători şi/sau cu handicap.

„Azi am căutat să sădim în sufletele tinerilor implicaţi în proiectele noastre deschiderea şi compasiunea faţă de cei bătrâni, o categorie lăsată de societate la marginea ei. Bucuria a fost resimţită din ambele părţi: tinerii s-au bucurat să le ofere, iar cei vârstnici să primească daruri şi sprijin. E o acţiune binecuvântată şi dorită de Părintele Mitropolit, care şi-a exprimat în repetate rânduri bucuria de a vedea punţi de legătura între tineri şi vârstnici” ne-a spus consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ioan-Ciprian Cândea.

Autor: Marius Talmațchi