Daruri pentru 10 cazuri sociale din Sibiu

1342

Departamentul de asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Asociația „Filantropia Ortodoxă” Sibiu, în parteneriat cu nouă unități de învățământ școlar din Sibiu, au inițiat Campania „Învățăm prin fapte” prin care s-au oferit ajutoare materiale mai multor persoane vulnerabile social.

Campania inițiată la Sibiu s-a încheiat miercuri, 5 aprilie, printr-o activitate comună a partenerilor prin care s-au oferit pachete cu ajutoare materiale la 10 cazuri sociale, între care familii cu mulți copii și cu nevoi materiale, bătrâni singuri și bolnavi și alte categorii de beneficiari. Toate cazurile sociale sprijinite prin Campania „Învățăm prin fapte” sunt în evidența Departamentului de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului și au primit acum, în prag de sărbători pascale, pachete cu bunuri de uz casnic și alimente.

„Am oferit beneficiarilor acestei campanii pachete cu alimente, fructe, legume, dulciuri, produse de patiserie, sucuri, produse de igienă corporală și de uz casnic. Am dorit ca prin darul nostru să aducem o bucurie în inimile acestor persoane în vârstă și bolnave, sau cu mulți copii și cu nevoi materiale. Le-am transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu și i-am încurajat să poarte poverile acestei vieți cu nădejdea în Dumnezeu”, ne-a spus inspectorul social Marius Talmațchi.

Colectă în rândul elevilor

Produsele oferite celor 10 cazuri sociale au fost achiziționate de organizatori cu suma de bani colectată în cele nouă unități de învățământ partenere. Elevii au răspuns cu multă dăruire acestei solicitări de a veni în sprijinul semenilor aflați în nevoi și au oferit bănuți pentru a cumpăra aceste daruri. Colecta a avut loc la finalul anului trecut, iar în prag de Crăciun s-au cumpărat daruri pentru cei 110 copii cu dizabilități de la Centrul „Un copil, o speranță”. Din banii rămași, organizatorii au decis să sprijine cazuri sociale din oraș în preajma sărbătorii Sfintelor Paști din acest an.

Cele nouă unități de învățământ din Sibiu partenere sunt: Liceul Tehnologic „Avram Iancu”, Liceul Economic „Gh. Barițiu”, Liceul de Industrie Alimentară „Terezianum”, Colegiul Tehnic „Cibinium”, Colegiul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Școala Gimnazială nr. 18, Liceul Teoretic „Constantin Noica” și Colegiul Național „Octavian Goga” și Colegiul Tehnic „Independența”.