Daruri pentru bolnavii Spitalului de Pneumoftiziologie din Brașov

466

În cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie din Brașov s-a desfășurat marți, 6 noiembrie, o amplă activitate socială care i-a vizat pe cei 25 de copii internați în secția de Pneumo-pediatrie a spitalului și pe cei nouă bolnavi de cancer internați în secția de Îngrijiri Paliative a spitalului.

Astfel, cu ajutorul bunilor creștini și colaboratori permanenți din Brasov și localitatea Dumbrăvița, județul Brașov, coordonați cu mult devotament de doamna Florica Săniuță, împreună cu preotul de la spitalul brașovean, părintele Bogdan George Brânzea, s-au dăruit alimente, hăinuțe, produse de igienă, dulciuri și materiale sanitare micilor pacienți și celor internați în secția de îngrijiri paliative.

,,Începând cu luna august a acestui an, în cadrul spitalului nostru a fost deschisă o noua secție care să vină în sprijinul bolnavilor cu boli neoplazice. Este vorba despre secția de Îngrijiri Paliative. În această secție sunt îngrijiți nouă pacienți cu boli neoplazice într-o abordare holistică ce implică, pe lângă tratamentul medicamentos, și îngrijirea spirituală și duhovnicească a pacienților. Aceasta cu atât mai mult cu cât există foarte puține centre de îngrijiri paliative în județ, iar dotările din cadrul sectiei noastre sunt unele de înaltă calitate, iar personalul care deservește această secție este foarte bine pregătit, dând dovadă de devotament și profesionalism. Menționez că avem o colaborare foarte frumoasă cu Asociația «Sfântul Ierarh Luca al Crimeeii” din Brașov, coordonată de pr. Ciprian Nistor, împreună cu care desfășurăm săptămânal activități de voluntariat ce includ momente de socializare cu bolnavii, activități de igienizare a zonei, implicarea tinerilor în ajutorarea efectivă a bolnavilor imobilizați la pat și multe alte activități.

Mulțumim pe această cale tuturor celor care ne sunt aproape și ne oferă ajutorul lor prețios pe care împreună îl punem în slujirea aproapelui”, ne-a pr. asistent medical Bogdan George Brânzea.