Daruri pentru copiii de la Centrul de zi din Valea Aurie

625

Departamentul de asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” din Sibiu au oferit o masă caldă celor 25 de copii de la Centrul de zi al Asociației „Sfântul Nicolae” din Valea Aurie. Masa caldă a fost oferită în ajunul hramului asociației de la biserica din Valea Aurie și a întregit programul activităților dedicate acestei sărbători. Duminică, 4 decembrie, copiii au susținut un program artistic, intepretând colinde îmbrăcați în costume populare. La final, copiii au primit din partea asociației conduse de preotul Simion Săsujan dulciuri, sucuri și daruri.

Masa caldă oferită în 5 decembrie a venit în sprijinul Centrului de zi unde copiii primesc zilnic masa și sunt ajutați la pregătirea lecțiilor.

„Astăzi avem o bucurie pentru că Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de asistență socială, a oferit copiilor de la centrul nostru o masă și mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu și tuturor ostenitorilor din cadrul eparhiei. Suntem alături mai departe de copiii noștri în această lucrare socială pe care o desfășurăm  de 21 de ani”, ne-a spus pr. Simion Săsăujan.

Elevii liceului sibian au pregătit această activitate din timp și a făcut parte din activitățile educative, filantropice și de voluntariat din preajma sfintelor sărbători.

„Activitatea aceasta socială a fost binevenită pentru elevi. De fiecare dată am răspuns afirmativ solicitărilor partenerilor noștri, mai ales acum în preajma sărbătorilor de iarnă când organizăm împreună activități comune în sprijinul persoanelor defavorizate, al centrelor de copii și al căminelor de bătrâni. Elevii noștri au răspuns cu promptitudine și intenționăm să stimulăm voluntariatul în rândul tinerilor, dar și al profesorilor care se implică în astfel de acțiuni”, ne-a spus prof. Cornelia Popa.

„Prin această activitate am dorit să sprijinim nu doar acest tip de centre sociale, ci am vrut să le aducem și copiilor o bucurie în preajma sărbătorii Sfântului Nicolae”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmațchi.