Daruri pentru copiii de la Centrul „Speranța” din Sibiu

326

Departamentul de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului a oferit marți, 3 decembrie, daruri copiilor cu dizabilități îngrijiți la Centrul de Plasament „Speranța” din Sibiu. Consilierul social al Arhiepiscopiei Sibiului, părintele Adrian Roman și inspectorul social din cadrul aceleiași instituții, părintele Tiberiu Kiss, au oficiat slujba Sfântului Maslu la centrul amintit, rugându-se pentru sănătatea trupească și duhovnicească a celor 36 de copii cu dizabilități aflați în grija unui inimos personal condus de doamna Daniela Toader.

După slujba Sfântului Maslu și binecuvântarea copiilor și a personalului prezent, cei doi preoți amintiți, împreună cu referentul Ioan Miu, au împărțit copiilor fructe, dulciuri, alimente și iconițe.

„Venim aici din când în când să ne rugăm și să învățăm de fiecare dată că, dincolo de orice metodă, fie ea medicală sau psihologică, dragostea este cea care este vindecătoare. Am intrat pentru prima dată aici personal anul trecut și am fost impresionat de suferințele și de traumele prin care au trecut acești copii și văzându-i în brațele unor persoane de aici am crezut că sunt rude sau părinți, însă erau angajații și m-a impresionat cu câtă dragoste și abnegație îngrijesc oamenii aceștia copiii de aici. Le-am adus ceva de Sfântul Nicolae și le dorim multă sănătate și lor și personalului”, ne-a spus pr. Adrian Roman.

Reprezentanții eparhiali au transmis binecuvântarea și mesajul de apreciere și prețuire al Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, adresat celor care se ostenesc în acest centru pentru a le oferi copiilor o viață cât mai normală.

Activitatea a marcat Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.