Daruri pentru elevii din Părău, județul Brașov

577

Elevii de la Școala Gimnazială din localitatea Părău, județul Brașov, au primit miercuri, 15 martie, daruri din partea Fundației „Bucuria Darului”.  Acțiunea filantropică s-a desfășurat în colaborare cu Școala Gimnazială Părău și cu Parohia ărău, aceasta din urmă încheind un contract de sponsorizare cu fundația.  Astfel, aproximativ 135 de copii s-au bucurat de darurile primite din partea părintelui Pavel Stoica, reprezentantul fundației de caritate.  Pachetele cu fructe și dulciuri au adus zâmbetul pe fețele copiilor. Totodată, cei mici au primit și o frumoasă lecție de altruism, fiind îndemnați să facă bucurie semenilor lor atunci când au ocazia.  Mulți dintre copiii beneficiari participă la diferitele activități cultural-educative în parohie, activități care se desfășoară la Așezământul bisericesc „Moștenire Părăiană”, școala Bisericii de odinioară.

Colaborare pentru educație

În localitatea Părău, în baza parteneriatului care există între Școala Gimnazială Părău, condusă de doamna director Lavinia Zaharie, și parohie, se desfășoară periodic acțiuni comune. Biserica sprijină eforturile pe care cadrele didactice le depun în formarea tinerei generații, deplin conștienți că efortul comun de a clădi caracterele celor mici se va oglindi peste ani în personalitate maturilor care vor fi mădulare vii atât ale societății, cât și ale Bisericii.

Colaborarea dintre parohie și fundație a început în urmă cu o săptămână când, pe 8 martie, 20 de familii cu mulți copii din localitatea brașoveană au primit pachete cu alimente.

Autor:  pr. Laurențiu Urian