Daruri pentru femeile asistate social la Sibiu

499

Departamentul de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului a oferit joi, 7 martie, daruri pentru 15 femei din oraș, beneficiare ale programelor de ajutorare desfășurate de eparhie prin departamentul menționat și Asociația „Filantropia Ortodoxă” Sibiu.

Proiectul prin care cele 15 femei au primit pachete cu alimente și produse de igienă și flori s-a intitulat „Daruri din suflet de copil” și a fost implementat în parteneriat cu Grădinița „Sfântul Dimitrie” a Arhiepiscopiei Sibiului. Darurile au fost oferite la sediul Departamentului de asistență socială al eparhiei, în sala de festivități a grădiniței amintite, instituție care funcționează în același imobil. Preșcolarii au pregătit un moment artistic pentru întâlnirea lor cu cele 15 femei beneficiare, au confecționat felicitări și mărțișoare pe care le-au oferit la final doamnelor. Pentru efortul și implicarea lor, copiii au primit dulciuri din partea organizatorilor.

„Ne-am gândit acum, la venirea primăverii, cu ocazia sărbătoririi Zilei Femeii, dar și cu gândul la sărbătoarea Bunei Vestiri, să le oferim unora dintre mamelor care sunt beneficiare ale serviciilor oferite de Departamentul nostru, un alt cadru în care să le dăruim câte ceva, o întâlnire care să fie și un moment în care apropierea de ele să le îmbogățească și pe ele, dar și pe noi, la fel și pentru copiii de la grădiniță implicați în acest proiect. Le-am oferit doamnelor pachete cu alimente, produse de cosmetică, produse care să le bucure și care să fie potrivite unei mame și unei femei”, ne-a spus consilierul social al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Adrian Roman.

Ajutor și binecuvântare

Cele 15 beneficiare au primit binecuvântare și au fost încurajate să treacă prin credință și curaj momentele grele din viața lor.

„Aceste persoane primesc în timpul anului ajutor constant din partea noastră. Unele dintre ele sunt incluse în Proiectul «Masa pe roți», proiect licențiat al Asociației «Filantropia Ortodoxă» a Arhiepiscopiei Sibiului, altele prin «Masa Bucuriei» sau prin alte parteneriate care ne ajută să le oferim sprijin potrivit pentru nevoile lor zilnice. Sunt 15 beneficiare astăzi, dar noi avem în atenția noastră mult mai multe persoane, iar astăzi am ales aceste doamne special pentru proiectul « Daruri din suflet de copil »”, ne-a mai spus părintele Adrian Roman.

În aceeași zi, reprezentanții Departamentului de asistență socială au oferit daruri și femeilor care beneficiază de doi ani de zile de o masă caldă în fiecare marți și joi, în cadrul Proiectului „Masa pe roți”. Pe lângă hrana caldă adusă de la Cantina „Sfântul Stelian” a Arhiepiscopiei Sibiului, doamnele au primit flori și pachete cu produse de igienă.

Departamentul de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului organizează în preajma zilei de 8 martie și alte activități sociale-filantropice și culturale dedicate mamelor și bunicilor aflate în grija instituțiilor de ocrotire din Sibiu.