Daruri pentru nevoiașii din Augustin, județul Brașov

656

Aproximativ 80 de familii și 50 de copii din Parohia Augustin, Protopopiatul Rupea, județul Brașov, s-au bucurat miercuri, 6 septembrie, de darurile oferite de Fundația „Bucuria Darului” din Brașov. Echipa Fundației brașovene nu a fost prezentă pentru prima oară la Augustin. Credincioșii din această parohie s-au mai bucurat de darurile oferite de fundație în primăvara acestui an, în timpul Postului Mare, iar elevii de la Școala Gimnazială din localitate au primit, în luna mai a acestui an, pachețele cu dulciuri și alimente. Însoțiți de preotul din parohie, membrii Fundației au poposit în biserica parohială, locaș de cult cu hramul Sfântului Nicolae, unde s-a rostit o rugăciune de binecuvântare a darurilor, după care acestea au fost împărțite credincioșilor care s-au putut deplasa până la biserică.

În continuare preotul paroh Antonio Aroneasa împreună cu membrii Fundației s-au deplasat la casele oamenilor nevoiași, majoritatea dintre ei bătrâni, pentru a avea și aceștia parte de bucuria darului, dar mai ales de atenția primită din partea unor oameni de suflet, animați în acțiunile lor de credința în Dumnezeu și de dragostea față de aproapele.

„Aceasta este fapta cea bună, lucru pe care cu toții îl putem face, mai mult sau mai puțin, la nivel personal. Nu poți decât să te bucuri la rândul tău că Bunul Dumnezeu îți trimite înainte astfel de oameni care dăruiesc cu drag, fără a cere nimic în schimb. O fac pentru a împărți bucurie și pentru a se bucura ei înșiși de zâmbetul sincer, plin de speranță, venit de cele mai multe ori din inimi zdrobite de o viață prea dură. Le mulțumim din suflet și nădăjduim ca această conlucrare între Fundația «Bucuria Darului» și Parohia Ortodoxă din Augustin să fie una de lungă durată”, ne-a spus părintele Antonio Aroneasa.

Ajutor pentru nevoiași

Misiunea Fundației „Bucuria Darului” constă în găsirea unor modalități prin care să fie redată speranța oamenilor nevoiași și sprijinirea celor care pornesc în vâltoarea vieții.

„Dragostea de semeni ne îndeamnă să contribuim la o lume în care fiecare om simte căldura unui cămin. Atenția noastră se îndreaptă în primul rând către oamenii străzii, către familiile cu mulți copii, către bătrânii singuri și neputincioși și către orfanii care nu s-au integrat pe piața muncii. Se dorește ca acest gen de acțiuni să fie ceea ce oamenii s-au obișnuit să vadă doar de Crăciun și de Paști. Dorim să aducem această bucurie în casele cât mai multor oameni nevoiași nu doar odată sau de două ori pe an, ci cât mai des cu putință”, ne-a declarat unul dintre membrii Fundației. Tot acesta ne-a mai spus că vor să vină în fiecare lună în Parohia Augustin pentru a face cât mai multe bucurii oamenilor.

Autor: Ramona Aroneasa